Tullia Abikokk 2008-06-14 23:35:39 |
Kika:
Selgub, et mu üleeilse magustoidu nimi restoranis on eestikeeli shokolaadivulkaan. Proovin seda nüüd lähiajal ehk koduski valmistada, sest oli väga efekte maiuspala.
mina olen teinud šokolaadivulkaane. kõrvale vaniljejäätist ja värskelt fariinisuhkruga keedetud kirsid. |
|
JM Abikokk 2008-06-15 00:05:57 |
Mul tuli selle retsepti järgi jube hea šokolaadikook välja. Mascarponega, selline tõsiselt nämm. Ennast kiitmast ma ei väsi aga see oli tõesti minu pisikeses koogiküpsetuskarjääris selline.. julgustav peatus. Peaaegu oleksin ise kõik ära söönud, hihi.
An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-15 11:13:03 |
Tullia:
Tullia, see on minu pakutud variant. Inglise keeles tuntakse seda kui 'chocolate fondant' või 'chocolate lava cake' või 'molten chocolate cake'. Kuna šokolaadifondant kõlab minu jaoks liiga võõrapäraselt ja 'sulašokolaadikook' ka natuke naljakalt, siis haarasin kinni sellest laavavariandist..
Minu teine isiklik keeleuuendus(soovitus) on potikleepsud populaarsete aasia suupistete 'potstickers' asemel (Nami-namis kaks retsepti: potikleepsud ja Vietnami potikleepsud ehk praetud wontonid sealihatäidisega.
Kika:
Selgub, et mu üleeilse magustoidu nimi restoranis on eestikeeli shokolaadivulkaan. Proovin seda nüüd lähiajal ehk koduski valmistada, sest oli väga efekte maiuspala.mina olen teinud šokolaadivulkaane. kõrvale vaniljejäätist ja värskelt fariinisuhkruga keedetud kirsid. |
|
Kardemon Abikokk 2008-06-15 22:23:28 |
Kika:
millistes vormides neid tehakse? kas keraamilistes pisikestes vormides (ramekin??) või muhvinivormides??? :/ mina olen teinud šokolaadivulkaane. kõrvale vaniljejäätist ja värskelt fariinisuhkruga keedetud kirsid. http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-15 23:13:18 |
Kardemon:
Mina tegin väikestes keraamilistes ramekin-vormides. Kuna need koogid tuleb õrnalt välja vormist kummutada (seest ikka poolvedelad ju!), siis ilmselt ei kannataks need liigset solgutamist (muffinipannilt nt nelja šokolaadivulkaani neljale erinevale taldrikule kummutada oleks ju raske).
Kika:
millistes vormides neid tehakse? kas keraamilistes pisikestes vormides (ramekin??) või muhvinivormides??? :/mina olen teinud šokolaadivulkaane. kõrvale vaniljejäätist ja värskelt fariinisuhkruga keedetud kirsid. |
|
Kardemon Abikokk 2008-06-15 23:56:20 |
Pille:
tundub loogiline... kuigi mitte ilmvõimatu... ;) sest ka lambipirni saab ju mitmekesi vahetada - üks hoiab pirni, neli tooli, kus see "üks" istub ja keerutavad tooli nii kaua kuni pirn paigas... :D
loodan et ka teised näevad siin seost peale minu :) nalja tegemine pole mu tugevaim külg :/ (muffinipannilt nt nelja šokolaadivulkaani neljale erinevale taldrikule kummutada oleks ju raske). http://kardemon.blogspot.com |
|
Kika Abikokk 2008-06-16 16:51:06 |
Kardemon:
mina tegin väikestes brüleekreemi vormides. vormi määrisin eelnevalt oliivõliga ja puistasin kakaopulbriga üle. Kika:
millistes vormides neid tehakse? kas keraamilistes pisikestes vormides (ramekin??) või muhvinivormides??? :/mina olen teinud šokolaadivulkaane. kõrvale vaniljejäätist ja värskelt fariinisuhkruga keedetud kirsid. |
|
Heleen Abikokk 2008-06-19 00:12:14 |
Prantsuse šokolaadikook on jumalik!!!!!!!!!!!!! Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Marit Abikokk 2008-06-22 13:26:25 |
Kas prantsuse šokolaadikook ka pudiseb? Tihti jäävad šokolaadikoogid pealt ja mõnikord ka seest liiga pudisevaks, samas tahaks nii ampsata et kook ikka jõuaks suhu mitte et osa maha pudiseb. | |
Merita Kokaõpilane 2008-06-24 11:22:25 |
Marit:
Ei pudise, pigem natuke niiske seest. Ja väga-väga maitsev! Kas prantsuse šokolaadikook ka pudiseb? Tihti jäävad šokolaadikoogid pealt ja mõnikord ka seest liiga pudisevaks, samas tahaks nii ampsata et kook ikka jõuaks suhu mitte et osa maha pudiseb. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |